Renal Symposium 2022

Renal Symposium 2022

Donderdag 10 november 2022 was het weer tijd voor het Renal Symposium, dit jaar vanuit Utrecht. Vanuit Practitioners Nederland is dit een jaarlijks terugkerend event waarbij Renal Practitioners en andere CRRT-geïnteresseerde een dagvullend programma aangeboden krijgen met diverse sprekers.

Nadat iedereen was ingeschreven en een badge om zijn of haar nek had gehangen, kon de dag van start gaan.

Intensivist Pauline Klooster trapte de dag af met een casusbespreking waarna Marije van der Vooren (Renal Specialist) haar onderzoek presenteerde over calciumbalans bij CRRT.

Net voor de lunchpauze volgde er een presentatie met de vraag of een echo van de nieren zin heeft, dit werd gepresenteerd door Renal Practitioner Femy Janssen samen met intensivist Michiel Blans. Na een goed verzorgde lunch in het van der Valk Hotel in Utrecht werd de dag voortgezet met een heuse Renal-Master-Quiz, gepresenteerd door Janneke van Berkel (Renal Practitioner). De ruim 125 deelnemers van het symposium streden om de felbegeerde titel van ‘Renal Master 2022’. Maaike Sikma (intensivist), sloot de dag af met het onderwerp AKI & medicatie.

Tussen de boeiende presentaties door kreeg de industrie ruimte om te pitchen en door de dag heen werden hun stands druk bezocht.

Het was een mooie dag waarin kennis en netwerken zijn verbeterd.

Dit jaar zal het symposium plaatsvinden op donderdag 9 november, noteer het alvast in je agenda!