Practitionersdag was zeer geslaagd!

Practitionersdag was zeer geslaagd!

Afgelopen dinsdag was het weer zover, de landelijke Pratitionersdag. Dit Dit maal georganiseerd door het UMCU en Willemina Kinderziekenhuis. 

De dag werd vooraf gegaan door een netwerk avond waar ongeveer 50 Practitioners en afgevaardigden van de industrie een stadswandeling door het centrum van Gorinchem kregen. Hierna hebben we kunnen genieten van lekkere tapas. Een zeer geslaagde avond!

De Practitionersdag zelf werd georganiseerd in Giesenburg. Er waren ongeveer 150 Practitioners aanwezig!

De dag werd geopend door onze voorzitter Dolf Weller die eerst de leden vergadering voorzat. Er werd afscheid genomen van het bestuurslid Jonathan van Ruitenburg. En er werd besloten om Marlies Snoek voor te dragen als erelid voor haar inzet die ze gedaan had voor de vereniging met betrekking tot de CZO erkenning. Alle Practitioners waren unaniem voor dit voorstel. 

De eerste spreker was Sylvia van Dorresteijn (reanimatiecoördinator Wilhelmina Kinderziekenhuis) ze  liet ons kennis maken met het reanimeren van kinderen. Iets waar de meeste Practitioners geen ervaring mee hebben omdat ze op de volwassen ic werken.

Dr. Anita Duyndam/ Serge Heines (beiden Ventilation Practitioners) gaven inzicht in hoe zij als Practitioners zich nog meer gespecialiseerd hebben in het doen van onderzoek en zelfs zijn gepromoveerd of onderweg zijn naar promotie. Dit was zeer inspirerend al hoewel het ook duidelijk werd dat je het niet voor niets krijgt en het veel inspanning kost! 

Paulien Raymakers - Janssen (MSc/ PhD Candidate)  vertelde over haar onderzoek naar AKI bij kinderen. Hierbij werd ook inzichtelijk wat je ervoor moet doen om goed onderzoek te doen.

Na de lunch vertelde Hans Janssen ons over NAVA beademing. Hoe het werkt en waar je op moet letten. 

Froukje Kerkdijk gaf als ervaringsdeskundige ons inzicht in hoe haar kinderen het ervaren hebben om haar in het ziekenhuis te zien liggen terwijl op de IC lag met een ernstige sepsis. Hieruit bleek dat de kinderen 5 jaar later hier nog steeds hulp bij nodig hebben omdat er geen begeleiding op de IC was geweest. Zeer indrukwekkend. Fabiënne Kouwenberg vertelde ons daarna dat we kinderen zeker  moeten begeleiden als ze op een IC komen. We moeten uitleggen wat er gaande is, iedere op zijn eigen niveau en met een goede context. Zodat ziek zijn en slapen niet ineens een andere lading krijgt voor de kinderen!  

Wim van der Hoeven vertelde over het calamiteiten hospitaal. Je weet dat het er is maar wat je er precies van kon verwachten? Hier zijn we nu helemaal  van op de hoogte!

De laatste spreker was Netty van Wijngaarden, ze gaf uitleg over de verschillende bewustzijn scores. De Glascow coma scale en FOUR. We zijn weer helemaal op de hoogte wanneer en hoe je ze moet gebruiken.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel!

Namens de vereniging willen we Inge, Marit, Maartje, Ellen, Anja, Daan en Marcel (Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht) bedanken voor het organiseren van deze geslaagde dag!

Deze dag had ook niet kunnen plaatsvinden zonder de aanwezige industrie: 

Adquipment Medical B.V; Baxter B.V.; BD Interventtional Benelux; CytosorbentsEurope GmbH; Dirinco B.V.; Dräger Nederland B.V.; Duomed; Edwards Lifesciences B.V.; Fisher & Paykel Healthcare SAS;Fresinius Medical Care Nederland;  Hamilton Medical Nederland; Hollister B.V.; Löwenstein Medical Netherlands; MC Europe; Medicare Uitgeest B.V.; Medtronic Trading NL BV; Omnimedical; Urotex; Vivisol Nederland B.V.; Vygon Nederland B.V.;